info@NUGOEDVOELEN.nl

Nu Goed Voelen

Praktijk voor shiatsu, quantum hypnose en persoonlijke groei

Shiatsu

Shiatsu is erop gericht het zelfhelend vermogen te stimuleren door de helende kracht van aanraking. Het is gebaseerd op de eeuwenoude Chinese geneeswijzen en is in Japan verder ontwikkeld. Bij Shiatsu oefen je zachte druk uit op het lichaam door middel van de handen, duimen, onderarmen en knieën. Ook worden strekkingen en manipulaties van gewrichten gebruikt. Daarmee beïnvloed je de energiebanen van het lichaam, zodat de universele levenskracht (Qi of Ki) in het lichaam in harmonie komt. Door stress kunnen er blokkades ontstaan in de energie die door het lichaam stroomt waardoor er klachten ontstaan als hoofdpijn, vermoeidheid, depressie, angsten en lichamelijke klachten.

Na een Shiatsu massage voel je je meer ontspannen, het kan zijn dat er vermoeidheid los komt die al lang vast heeft gezeten. Dit heeft niet alleen zijn uitwerking op het fysieke lichaam, maar ook op het psychologische, emotionele en spirituele deel. De massage vindt plaats op een zachte mat waarbij je je kleding aanhoudt.  

Levensenergie

Door een Shiatsu massage wordt het lichaamsbewustzijn gestimuleerd. Er komt meer ontspanning en het energetisch functioneren komt meer in balans. De levensenergie kan weer ongehinderd door het lichaam stromen.

Ontspanning

Shiatsu is altijd prettig om te ondergaan. Je hoeft geen specifieke klachten te hebben. Vanuit de Oosterse geneeswijze is een behandeling erop gericht om gezondheid te bevorderen en ziekte te voorkomen. Het versterkt de basisconditie, vitaliseert, kalmeert en ontspant. Het heeft ook een positief effect op het immuunsysteem.